50+ GEWELDIGE voorbeelden van eenvoudige geschikte technologische hulpmiddelen

Voorbeelden van eenvoudige geschikte technologietools – De term technologie is ons zeker bekend. De ontwikkeling van de tijd zorgt ervoor dat mensen blijven innoveren bij het creëren van technologie, waarbij technologie wordt gemaakt om het voor mensen gemakkelijker te maken om een ​​baan te doen.

Nu we het over technologie hebben, zullen we bij deze gelegenheid informatie over geschikte technologie bespreken. Wat is geschikte technologie? Passende technologie begon beroemd te worden toen er verschillende milieubeschermingsbewegingen waren in 1970 en de oliecrisis in 1973.

Mensen begonnen na te denken over technologieën die milieuvriendelijker en sociaal vriendelijker waren om te gebruiken (in ieder geval milieuvriendelijker dan fabriekstechnologie op dat moment).

Deze technologische hulpmiddelen zullen worden gebruikt om het menselijk werk te vergemakkelijken en tegelijkertijd bestaande middelen te besparen, gemakkelijk te maken en gemakkelijk te onderhouden door mensen.

Om het voor u gemakkelijker te maken om het te begrijpen, delen we hier enkele voorbeelden van geschikte technologische hulpmiddelen die in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt.

A. Definitie van geschikte technologie

In het algemeen kan geschikte technologie worden gedefinieerd als technologie die past bij de omstandigheden waarin de technologie wordt gebruikt / toegepast, zowel vanuit sociale, economische als culturele aspecten, zodat de lokale bevolking gemakkelijk kan deelnemen en effectief in hun behoeften kan voorzien.

B. Voorbeelden van eenvoudige geschikte technologische hulpmiddelen.

1. Rotte Egg Detector

Dit hulpmiddel, dat de vorm heeft van een zaklamp, is gemaakt door een middelbare scholier in de archipel Magelang. Deze zaklamp is voorzien van een lichtsensor en kalibrator die in de zaklamp is ingebouwd.

Wanneer de zaklamp op het ei is gericht en het doordringt, zal de detector een groen licht geven, wat betekent dat het ei in goede staat verkeert. Omgekeerd, wanneer het licht op het ei is gericht en het niet doorschijnend is, zal de detector een rood licht laten zien, wat betekent dat het ei rot is.

2. Automatische uiensnijder

Dit gereedschap is eenvoudig in elkaar te zetten met behulp van motoronderdelen met een stroomsterkte van minder dan 200 volt.

Bij deze machine wordt een hakmes geleverd waarmee de uien op dezelfde dikte worden gesneden. Deze machine is geschikt voor zakelijke eetstalletjes of thuisfabrieken.

3. Eierbroedmachines

Dit ene stuk gereedschap kan gemaakt worden met gebruikte goederen, namelijk karton. Hoe u het eenvoudig en gemakkelijk kunt maken. Andere materialen die je ook nodig hebt zijn rijstschillen, lijm, waterreservoir, kabel en een 5 watt geel lampje.

Maak een gat in de kartonnen doos met 4 gaatjes van 1 cm doorsnee om het te maken. Installeer de lamp bovenop het karton. Bedek het karton vervolgens met rijst eiken als basis en plaats een klein waterbakje in de hoek van het karton om het karton vochtig te houden. Leg het op een vlakke ondergrond. De eierbroedmachine is klaar voor gebruik.

4. Mosquito Exterminator Tool

Deze tool is een eenvoudig hulpmiddel gemaakt met gebruikte flessen, zwarte / plastic doek, water, bruine suiker en gist. De manier om het te maken is door de fles doormidden te snijden.

Los bruine suiker op met water, laat afkoelen. Ga in de bodem van de fles die is gesneden en voeg dan gist toe. Ga er niet in zodat de gist en de suiker maximale kooldioxide produceren.

Plaats de bovenkant van de fles ondersteboven als een trechter en bedek de behuizing van het gereedschap met een zwarte stoffen / plastic zak. Zet hem in een hoek van het huis of op een plek waar muggen veel voorkomen. Makkelijk toch?

5. Koelkast zonder elektriciteit

Deze energievriendelijke koelkast is gemaakt van een bakje van piepschuim waarin je groenten en fruit tot wel 7 dagen vers blijft. Het gebruik ervan is eenvoudig.

Doe de groenten en het fruit in de koekvorm en doe deze in het sterofoam. Voeg schoon zand en zout toe om het oppervlak van het blik te bedekken. Sluit vervolgens het sterofoam.

Voor maximale resultaten plaatst u het sterofoam op een plaats die niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

6. Composter voor organisch afval

Organisch afval kan worden gebruikt als compost voor planten. In feite is de tool om organisch afval om te zetten in compost een van de meest effectieve technologieën die thuis kunnen worden gemaakt.

Maak eenvoudig gebruikte emmers, grote paralon-buizen, kleine paralon-buizen en harde vezels voor de basis en filter gemaakt van compostmateriaal. De methode is vrij eenvoudig.

Maak grondig een gat in alle delen van de buis en de vezel. Maak vervolgens een gat in de zijkant van de emmer totdat deze in het andere deel dringt, steek er een kleine pijp in.

Maak vervolgens een gat in de bodem van de emmer en doe er een grote paralon in zodat deze de bodem van de emmer doordringt om het compostwater af te voeren. Plaats de vezelbasis in de emmer. Pons een deel van de bodem van de emmer en een eenvoudige composter is klaar voor gebruik.

7. Meetinstrument voor bodemvruchtbaarheid

Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat boeren niet oogsten, een daarvan is de onwetendheid van boeren over het vruchtbaarheidselement in hun grond. Maar er is één simpele, efficiënte technologie die boeren kunnen maken om de vruchtbaarheid van hun land te meten.

Het materiaal dat moet worden voorbereid, is een buis paralon, lamphouders, elektrische kabels, smoorspoelen en metalen platen zoals spijkers.

Hoe u het gemakkelijk kunt maken. Verbind eerst het ene uiteinde van de lamp met de fietsspaken en het andere uiteinde met een 2 meter lange kabel, het andere uiteinde van de draad met de stroomaansluiting.

Als de verbinding goed is, installeer dan een gloeilamp van 100 watt. Het gebruik ervan is eenvoudig. Neem een ​​handvol aarde om te testen, meng met mineraalwater.

Steek de punt van de bodemvruchtbaarheidstester in de container, hoe feller de lamp, hoe vruchtbaarder de te testen grond.

8. Filter (filter) water

Een andere geschikte technologie is een waterfilter dat kan worden gebruikt om vuil water te filteren tot schoon, bruikbaar water. Deze tool is natuurlijk erg handig voor gebieden waar schoon water ontbreekt.

De materialen die moeten worden voorbereid zijn een emmer, grind voor het eerste filter, kokosnootschil als het tweede filter, palmvezel als het volgende filter, houtskool als het vierde filter en een spons als het laatste filter.

Maak ook een pijp en een reservoir klaar als container voor schoon, gefilterd water. De fabricagestap is de eerste, maak onderaan een gat in de emmer en installeer de pijp als waterafvoer.

Voer de spons, palmvezel, houtskool, kokosnootschil en grind achter elkaar in met dezelfde samenstelling. Giet vuil water uit de bovenkant van de emmer en zorg ervoor dat er schoner water uit de pijp komt.

 Om schoon water te filteren, kun je het steeds opnieuw doen totdat het water echt geschikt is voor gebruik.

9. Vacuümreiniger van gebruikte flessen

Vacuümreiniger is niet langer iets vreemds dat moeilijk in de samenleving te vinden is. In feite kan de stofzuiger eenvoudiger worden gemaakt en gebruikt hij gebruikte materialen.

Materialen die voorbereid moeten worden zijn gebruikte mineraalflessen, gebruikte blikken, dynamo, lijm, motoraccu’s en voldoende doek. Hoe het te maken is niet ingewikkeld.

Snijd eerst de fles doormidden en maak een gat in de bodem van de fles. Snijd het blik in een cirkel met een kleinere diameter dan de fles en maak een waaiermes. Lijm de propeller op de dynamo en plaats deze op de bodem van de fles waar de lijm gaatjes zit.

Lijm ook de doek die wordt gebruikt als filter voor vuil dat wordt aangezogen. Voeg vervolgens de bovenkant van de fles samen en voeg een handvat toe om het gebruik van een stofzuiger te vergemakkelijken.

Tinggalkan Balasan