50+ Tuladhane Piranti Teknologi sing Cocog Sederhana

Tuladhane Piranti Teknologi sing Cocog Sederhana – Mesthi wae istilah teknologi wis dingerteni kanggo kita. Pangembangan jaman nggawe manungsa terus inovasi nggawe teknologi, ing endi teknologi digawe supaya manungsa luwih gampang nindakake pakaryan.

Saiki, ngomong babagan teknologi, ing kesempatan iki, kita bakal ngrembug informasi babagan teknologi sing cocog. Apa sing cocog karo teknologi? Teknologi sing cocog wiwit misuwur nalika ana macem-macem gerakan perlindungan lingkungan ing taun 1970 lan krisis minyak ing taun 1973.

Wong wiwit mikir babagan teknologi sing luwih ramah lingkungan lan ramah sosial kanggo digunakake (paling ora luwih ramah lingkungan tinimbang teknologi pabrik nalika semana).

Piranti teknologi kasebut bakal digunakake kanggo nyenengake pakaryan manungsa nalika isih ngirit sumber daya sing ana, gampang digawe lan gampang dijaga manungsa.

Supaya luwih gampang dingerteni, ing kene kita nuduhake sawetara conto alat teknologi sing cocog sing bisa digunakake ing saben dinten.

A. Definisi Teknologi sing Cocog

Umumé, teknologi sing cocog bisa ditegesi minangka teknologi sing cocog karo kahanan teknologi sing digunakake / ditrapake, saka aspek sosial, ekonomi lan budaya, saengga masarakat lokal bisa gampang melu lan bisa nyukupi kabutuhane kanthi efektif.

B. Tuladha Piranti Teknologi sing Cocog Sederhana.

1. Detektor Endhog bosok

Alat iki sing wujude kaya senter, digawe dening siswa SMP ing Nusantara, Magelang. Senter iki dilengkapi sensor cahya lan kalibrator sing dipasang ing senter kasebut.

Nalika senter ditunjuk ing endhog lan nembus, detektor bakal nuduhake lampu ijo sing tegese endhog wis kondisine apik. Kosok baline, nalika lampu dituju ing endhog lan ora tembus, detektor bakal nuduhake lampu abang sing tegese endhog bosok.

2. Pengiris Bawang Otomatis

Alat iki mung dipasang nggunakake komponen motor kanthi listrik kurang saka 200 volt.

Mesin iki kalebu pisau cincang sing bakal motong trikatuka bawang padha. Mesin iki cocog kanggo kios panganan bisnis, utawa pabrik ing omah.

3. Inkubator Endhog

Alat siji iki bisa digawe nggunakake barang bekas, yaiku karton. Cara nggawe supaya gampang lan gampang. Bahan liyane sing sampeyan butuhake yaiku sekam, perekat, wadhah banyu, kabel lan lampu kuning 5 watt.

Cara nggawe, nggawe bolongan ing kothak karton kanthi diameter 4 bolongan 1cm. Pasang lampu ing sisih ndhuwur karton. Banjur, tutup karton nganggo kayu oak minangka pangkalan lan pasang wadhah banyu cilik ing pojok karton supaya karton tetep lembab. Sijine ing papan sing rata. Inkubator endhog wis siyap digunakake.

4. Alat Nyamuk Nyamuk

Alat iki minangka alat sederhana digawe nganggo botol bekas, kain ireng / plastik, banyu, gula coklat lan ragi. Cara nggawe yaiku, potong botol dadi loro.

Larutkan gula coklat karo banyu, adhem. Ketik ing sisih ngisor botol sing wis diiris banjur tambah ragi. Aja dilebokake supaya ragi lan gula ngasilake karbon dioksida maksimal.

Tutup sisih ndhuwur botol kaya corong, banjur tutupi awak alat kasebut kanthi nggunakake kain ireng / kantong plastik. Wenehake ing sawetara pojokan omah utawa papan sing nyamuk. Gampang kan?

5. Kulkas Tanpa Listrik

Kulkas sing ramah energi iki digawe saka wadhah Styrofoam sing bakal nahan sayuran lan woh-wohan nganti 7 dina. Cara nggunakake gampang.

Lebokake sayuran lan woh ing wajan biskuit, banjur lebokake ing sterofoam. Tambah wedhi lan uyah sing resik kanggo nutupi permukaan kaleng. Banjur tutup sterofoam.

Kanggo asil maksimal, lebokake sterofoam ing papan sing ora kena sinar srengenge langsung.

6. Komposter Limbah Organik

Sampah organik bisa digunakake minangka kompos kanggo tanduran. Kasunyatane, alat kanggo ngowahi sampah organik dadi kompos minangka salah sawijining teknologi paling efektif sing bisa digawe ing omah.

Cukup nyiyapake ember bekas, pipa paralon gedhe, pipa paralon cilik lan serat keras kanggo dhasar lan filter sing digawe saka bahan kompos. Cara iki cukup gampang.

Gawe bolongan ing kabeh bagean pipa lan serat kanthi tliti. Banjur gawe bolongan ing sisih sisih ember nganti nembus menyang sisih liyane, lebokake pipa cilik.

Banjur gawe bolongan ing sisih ngisor ember, lan lebokake paralon gedhe supaya nembus ing ngisor ember kanggo nyiram banyu kompos. Lebokake pangkalan serat menyang ember. Punch sawetara sisih ngisor ember lan komposter sing gampang digunakake.

7. Alat Ukur Kasuburan Lemah

Ana akeh faktor sing nggawe petani gagal panen, salah sijine yaiku ora ngerti petani babagan unsur kesuburan ing lemah. Nanging ana salah sawijining teknologi sing gampang lan efisien sing bisa ditindakake para petani kanggo ngukur kesuburan lahane.

Bahan sing kudu disiapake yaiku pipa paralon, wadhah lampu, kabel listrik, cekik lan piring logam kayata paku.

Kepiye carane supaya gampang. Pisanan, sambungake salah sawijining pucuk lampu menyang pucuk sepeda lan ujung liyane menyang kabel sing dawane 2 meter, ujung kabel liyane menyang jack daya.

Yen sambungan wis aman, instal bohlam lampu 100 watt. Cara nggunakake gampang. Coba sakepel lemah kanggo diuji, dicampur karo banyu mineral.

Pasang ujung tester kesuburan lemah menyang wadhah, lampu bohlam sing luwih cerah, luwih akeh lemah sing diuji.

8. Nyaring (saring) Banyu

Teknologi efektif liyane yaiku filter banyu sing bisa digunakake kanggo nyaring banyu kotor dadi banyu sing resik lan bisa digunakake. Alat iki mesthi migunani banget kanggo wilayah sing kurang banyu resik.

Bahan sing kudu disiapake yaiku ember, kerikil kanggo saringan pertama, sekam klapa minangka saringan nomer loro, serat sawit minangka saringan sabanjure, areng minangka saringan nomer papat lan spons minangka saringan pungkasan.

Uga nyiyapake pipa lan waduk minangka wadhah banyu sing resik lan saring. Langkah manufaktur minangka sing pertama, gawe bolongan ing ember ing sisih ngisor lan pasang pipa minangka outlet banyu.

Ketik spons, serat sawit, areng, sekam klapa, lan kerikil kanthi urutan sing padha. Lebokake banyu reged saka sisih ndhuwur ember lan delengen manawa banyu sing luwih resik bakal metu saka pipa.

 Kanggo nyaring banyu sing resik, sampeyan bisa nindakake bola-bali nganti banyune pancen cocog dienggo.

9. Cleaner Vacum Saka Botol bekas

Cleanum Vacum wis dudu perkara manca sing angel ditemokake ing masarakat. Nyatane, pembersih vakum bisa digawe luwih gampang lan nggunakake bahan bekas.

Bahan sing kudu disiapake yaiku botol mineral bekas, kaleng bekas, dinamo, lem, batere sepeda motor lan lawon sing cukup. Cara nggawe ora rumit.

Pisanan, potong botol dadi loro, lan bolongan ing sisih ngisor botol. Cut kaleng kasebut menyang bunderan kanthi diameter luwih cilik tinimbang botol lan nggawe agul-agul kipas. Lem baling-baling menyang dinamo banjur lebokake ing sisih ngisor botol ing endi lem wis ditabuh.

Uga lemake kain sing digunakake kanggo nyaring rereget sing bakal di sedot, banjur lebokake sisih ndhuwur botol lan tambah gagang supaya luwih gampang nggunakake pembersih vakum.

Tinggalkan Balasan